De meeste mensen trekken niet met een fiets door een (vakantie)land. Ze kiezen meestal voor de auto of bus om zo het land te kunnen verkennen. Dat is eigenlijk zonde, want eigenlijk is het veel mooier om een land op de fiets te ontdekken. Je kunt in dat geval veel meer van een land zien. Zo trekt het landschap ook veel langzamer aan je voorbij en het is natuurlijk ook anders dan wanneer je je verplaatst op de snelweg. Een land dat zeker een fietstocht verdient is België. Wellicht is België niet gelijk het eerste land waar je aan denkt als je een fietsvakantie wilt gaan houden, maar het land het wel degelijk veel te bieden. We raden je dan ook zeker aan om eens naar de mogelijkheden te kijken.

Verken het gebied rondom de steden
Rond de Belgische steden is het in de zomer fraai fietsen. Hier kun je op je gemak kennismaken met het gebied rond de steden. In de steden zelf kun je natuurlijk van de cultuur genieten en historische gebouwen bekijken. Steden als Brugge of Mechelen zijn zeker een aanrader. Ook fietsen langs de Belgische kust kan een optie zijn. Er zijn diverse reisorganisaties waar je een fietsvakantie kunt boeken en waarbij je van hotel naar hotel kunt fietsen.

Limburg
Je zou een fietsvakantie als Nederland in Nederlands Limburg eventueel kunnen combineren met een aantal tochten naar België. Je bent immers snel over de grens en kunt zo fietsen in Belgisch Limburg of zuidwaarts naar de Ardennen. Vooral in de Ardennen is het fraai fietsen met veel bossen en mooie heuvels. Zeker een aanrader.

Andere opties
Mocht je inmiddels al een aantal keer naar België zijn geweest, dan kun je natuurlijk ook kijken naar andere opties. Zo kun je ook naar Frankrijk of Duitsland kijken of zelfs Spanje of Italië. Dit zijn ook prachtige bestemmingen als je een echte fietsliefhebber bent. Vooral Frankrijk is natuurlijk populair, want hier heb je allerlei bekende bergen die ook terugkomen in het parkoers van de Ronde van Frankrijk. Veel mensen beklimmen deze bergen en het is een enorme kick om zo’n berg op te kunnen fietsen. Je kunt naast deze sportieve uitdaging ook kiezen voor een vlakker parkoers, waarbij je vooral van de omgeving kunt genieten.